Reducție mamară Dr. Filip Ardelean

Reducția mamară

Micșorarea sânilor, de asemenea cunoscută sub numele de mamoplastie de reducere, este o procedură folosită pentru a îndepărta excesul de grăsime, țesut glandular și piele de la nivelul sânilor. Această intervenție poate fi făcută pentru a reduce disconfortul sau pentru a avea o dimensiune a sânilor proporțională cu corpul dvs.

Reducția mamară vă poate ajuta de asemenea, să vă îmbunătățiți imaginea de sine și încrederea în sine, precum și capacitatea de a participa la activități fizice. Este recomandat să consultați înainte de operație un medic chirurg plastician. Este important să înțelegeți ce implică această intervenție, inclusiv posibilele riscuri și complicații, precum și să aveți așteptări realiste.

Te poți gândi la micșorare de sâni dacă:

  • Ai sâni grei și /sau căzuți (ptozați), cu areolele și mameloanele poziționate foarte jos
  • Ai dureri de spate, umeri și ceafa cauzate de greutatea sânilor
  • Sânii sunt foarte voluminoși, disproporționat cu restul corpului
  • Iritații frecvente ale pielii sub sâni (în șanțul sub mamar)
  • Ai disconfort sau chiar restricție să faci diverse activități fizice din cauza mărimii și greutății sânilor
  • Un sân este mult mai voluminos decât celălalt.

Nu poți face operația dacă:

  • Sânii încă sunt în perioada de creștere
  • Te afli în perioada de alăptare sau nu au trecut minim 6 luni de la aceasta.

Observație: reducția mamară nu comportă riscuri

Operația de reducție mamară / micșorare de sâni NU este riscantă! În fiecare an mii de femei apelează la reducția mamară, cu complicații minime. Una dintre cele mai importante părți ale consultației o reprezintă discuția despre posibile complicații. Ca orice intervenție chirurgicală, și reducția mamară are câteva riscuri potențiale, dintre care cele mai comune sunt: sângerarea, infecția, asimetria. Dar aceste incidente sunt foarte rare și toate aceste aspecte vor fi discutate cu Dr. Filip Ardelean în timpul consultației.

Înainte și după reducția mamară

Ce trebuie să faci înainte de operația de micșorare a sânilor? În cursul consultației, Dr Filip Ardelean îți va da un set de îndrumări cu privire la:

  • anumite medicamente care ar trebui evitate (anticoagulante)
  • oprirea fumatului
  • analize de sânge preoperatorii, ecografie mamară, EKG ai alte analize considerate relevante de la o pacientă la alta.

Important: Se recomandă să întrerupeți anticoncepționalele cu 2 luni înaintea operației! În dimineața operației, când se va realiza și internarea propriu-zisă, iar tu va trebuie să nu mănânci și să nu bei nimic.

Picture of Dr. Filip Ardelean

Dr. Filip Ardelean

specialist chirurgie plastică și reparatorie

Emerit al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca, caracterizat prin dăruire, profesionalism și excelență, Dr. Filip Ardelean reușește să împlinească chirurgical ceea ce natura nu a finalizat. Doctor în Științe Medicale cu specialitatea de bază Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă. În prezent profesează cu succes pe chirurgia sânului, chirurgia feței, chirurgia mâinii, chirurgie reconstructivă, microchirurgie și chirurgie estetică.

Ce trebuie să faci după  operația de reducere a sânilor?

  • după ce cele aproximativ 3 ore cât durează operația, te vei trezi în salon special pt supravegherea postoperatorie. Medicația specială va ține sub control durerea
  • nu vei simți durere efectivă, ci doar o presiune toracică
  • în unele cazuri vi se vor monta tuburi de drenaj aspirativ, situate sub sâni, pentru a preveni acumularea de lichide
  • sânii vor fi pansați cu un pansament elastic
  • chiar din ziua operației veți fi încurajată să faceți câteva mișcări ușoare
  • disconfortul pe care îl veți simți în zilele următoare va fi ținut sub control de medicația primită.

 

Observație: Deși fiecare organism în parte se vindeca diferit totuși pot fi trasate câteva linii generale:

Îngrijire în prima săptămână:

  • Vor fi îndepărtate tuburile de drenaj
  • Vă veți relua mișcarea, uneori chiar vă puteți întoarce la serviciu.

Îngrijire după 7-8 săptămâni:

  • Echimozele (vânătăi), edemele și disconfortul periodic dispare.
  • Sensibilitatea normală a areolelor și mameloanelor se îmbunătățește gradual
  • Vă reluați activitățile normale zilnice precum și câteva exerciții fizice de intensitate medie.

Îngrijire după 3-4 luni:

  • Sânii dvs. vor căpăta o formă cât mai naturală, cicatricile vor începe să se atenueze
  • Veți observa dispariția durerilor la nivelul gâtului, spatelui și al umerilor.

Programează-te online!

Ești interesat de acest tratament? Programează-te completând formularul

Ultimele noutăți

18 apr. 2022

Testimonial pacient: "Augmentare mamară. De ce am facut-o?"

Puteți lectura aici o mică parte din povestea unei paciente. Mulțumesc mult, mă bucur că sunteți fericită. E cea mai mare satisfactie a mea. ,,Sunt convinsă că motivațiile pentru care cineva își face o intervenție chirurgicală cu scop estetic sunt atât de diverse. La cei 39 de ani ai mei, motivația a fost simplă. Îmi doream ca sânii mei să revină “la viață”. După cele două sarcini/ 2 alăptări, sânii mei au rămas doar piele inertă. Când un stil de viată sănătos, nutriția adecvată sau sportul nu te pot ajuta, cauți alte soluții. Asta am făcut și eu… am căutat și am căutat și iar am căutat. Și m-am decis într-un final glorios: DA. VREAU SĂ FAC ASTA. Din acel moment…
Testimonial pacient: "Augmentare mamară. De ce am facut-o?"
Dacă te interesează să îți pui implanturi mamare ai nevoie să cunoști aceste detalii
18 apr. 2022

Dacă te interesează să îți pui implanturi mamare ai nevoie să cunoști aceste detalii

Primul implant cu silicon a fost realizat in SUA, anul 1961 iar de atunci inovatiile tehnologice au condus la schimbari majore in privinta materialelor folosite, in prezent, implanturile ajungand la a cincea generatie.  Implanturile de ultima generatie au in componenta gelul siliconic medical coeziv, ceea ce inseamna ca, in cazul putin probabil al producerii unei rupturi, siliconul nu curge. Invelisul implantului este tot din silicon, de mai multe feluri, si anume, cu suprafata neteda sau texturata, cu repartitie uniforma sau asimetrica (implanturi rotunde sau anatomice), cu gel uniform sau cu sfere de silicon care ofera implantului greutati diferite. Implanturile de ultima generatie permit obtinerea unei forme perfecte a sanului, cat mai stabil in timp si cu o rata de aparitie a…
18 apr. 2022

10 sfaturi in legatura cu tratamentul ridurilor cu acid hialuronic, botox si alte fillere

Tratamentele cosmetice injectabile pot face minuni prin reducerea sau eliminarea ridurilor sau a liniilor de expresie, dar in unele cazuri pot provoca edeme si echimoze temporare. Multi pacienti ma intreaba cum sa minimalizam sau sa impiedicam vanataile si vestea buna este ca exista mai multe lucruri care se pot face inainte si dupa programare pentru a atinge acest scop. Subiniez insa ca, nu se poate oferi garantia ca nu te vei invineti usor in urma tratamentului injectabil. Asadar este recomandat sa nu iti planifici evenimente speciale timp de cateva zile de la interventia injectabila. Pentru ca rezultatul acestor tratamente sa fie complet, trebuie asteptat de la 1 pana la 2 saptamani. Iata cateva sfaturi de urmat inainte si dupa tratamentul injectabil care…
10 sfaturi in legatura cu tratamentul ridurilor cu acid hialuronic, botox si alte fillere
Tinerii si operatia de rinocorectie
18 apr. 2022

Tinerii si operatia de rinocorectie

Operatiile la nas pot interveni deseori in randul tinerilor, atat din motive estetice, cat si medicale. Rinoplastia este una din cele mai raspandite interventii chirurgicale atat in randul femeilor cat si al barbatilor. Cand este vorba despre tineri, interventia de rinocorectie necesita respectarea  anumitor conditii fiziologice. De cele mai multe ori un nas diform te face să nu te simţi bine în pielea ta sau îţi cauzează şi alte probleme, cum ar fi cele de respiraţie. Pentru unii tineri, schimbarea aspectului aduce, literalmente, şi o nouă atitudine, o nouă şi îmbunătăţită imagine de sine, o nouă perspectivă asupra vieţii – aceea de a te simţi bine şi confortabil în pielea ta. In perioada copilariei si a adolescentei se pot intampla multe accidente la…