10 sfaturi in legatura cu tratamentul ridurilor cu acid hialuronic, botox si alte fillere

Tratamentele cosmetice injectabile pot face minuni prin reducerea sau eliminarea ridurilor sau a liniilor de expresie, dar in unele cazuri pot provoca edeme si echimoze temporare.

Multi pacienti ma intreaba cum sa minimalizam sau sa impiedicam vanataile si vestea buna este ca exista mai multe lucruri care se pot face inainte si dupa programare pentru a atinge acest scop. Subiniez insa ca, nu se poate oferi garantia ca nu te vei invineti usor in urma tratamentului injectabil. Asadar este recomandat sa nu iti planifici evenimente speciale timp de cateva zile de la interventia injectabila. Pentru ca rezultatul acestor tratamente sa fie complet, trebuie asteptat de la 1 pana la 2 saptamani.

Iata cateva sfaturi de urmat inainte si dupa tratamentul injectabil care iti vor fi de folos in evitarea echimozelor:

#1 Evita aspirina si antiinflamatoarele

Aspirina, antiinflamatoarele si produsele care contin antiinflamatoarele nesteroidiene sunt cele mai puternice surse de invinetire. Toate aceste medicamente afecteaza functia trombocitelor (celulele din fluxul sanguin care opresc sangerarile si vanataile atunci cand vasele de sange si capilarele sunt deteriorate). Daca trombocitele nu isi pot face treaba in inchiderea capilarelor mici care pot fi afectate in timpul tratamentelor injectabile, probabilitatea de a avea o vanataie este mult mai mare decat in ​​mod normal.

Evita toate aceste medicamente timp de cel putin o saptamana inainte de tratament. Daca ai nevoie de medicamente impotriva durerii, urmeaza indicatiile doctorului.

 #2 Evita alcoolul

Alcoolul are de asemenea unele efecte anti-trombocite si cresc sansele de vanatai in acelasi mod ca si aspirina si antiinflamatoarele. Evitand alcoolul in noaptea dinainte si noaptea in care ai avut tratamentul injectabil, te va ajuta sa previi vanataile.

#3 Evita consumul de ceai verde, vitamina E si suplimentele pe baza de plante

Doze mari de ceai verde, vitamina E, ulei de peste, Gingseng, acizi grasi Omega 3, Ginko Biloba, ulei din seminte de in si suplimente pe baza de plante, extract de drojdie rosie si multe altele cresc sansele de echimoze. Asa ca asigura-te ca reduci consumul cu mult timp inainte de orice tratament injectabil. Deoarece exista atat de multe suplimente pe baza de plante care au efecte imprevizibile asupra sangerarii si invinetirii, este recomandata intreruperea tuturor suplimentelor cu cel putin o saptamana inainte de tratament.

#4 Evita sportul

Dupa tratament este indicat doar mersul pe jos, timp de 24 – 48 ore. Pastreaza – ti ritmul cardiac sub 100. Nu practica deloc yoga. Capilarele deteriorate au nevoie de doua lucruri pentru a se repara dupa o injectie: trombocite functionale si flux minim sanguin. Exercitiile si activitatea fizica cresc ritmul cardiac, tensiunea arteriala si fluxul de sange prin artere, venele si capilare, inclusiv pe cele care se afectate in timpul tratamentelor injectabile. De asemenea, evita presarea sau masarea zonelor tratate cu botox dupa tratament, deoarece acest lucru ar putea schimba subtil rezultatele. Daca ai fost tratat cu Sculptra injectabila, nu lua in considerare aceasta nota si continua sa te masezi asa cum ai fost instruit.

#5 Aplica comprese reci

Aplica comprese reci in zona de tratament inainte si dupa injectare. Aplicarea compreselor reci pe piele contracta vasele de sange iar prin restrangerea acestora sansele de a sta in calea acului sunt mai mici. Un bonus suplimentar, frigul va desensibiliza zona, astfel incat se va simti mai putin dureros.

#6 Crema anestezica

Daca inainte cu aproximativ 20-30 de minute de tratament ti se aplica crema anestezica va ajuta la prevenirea invinetirii si va creste confortul in timpul tratamentului. Unele creme anestezice contracta vasele de sange reducand sansele de a aparea vanataile. Cand te programezi pentru tratament, intreaba daca este necesar sa ajungi mai devreme pentru aplicarea acestei creme.

#7 Suplimente anti-echimoze

Inainte de tratament poti incerca doua suplimente care s-au dovedit ca ajuta la prevenirea vanatailor: Arnica si Bromelaina. Administrarea unor pilule de Arnica inainte cu 4 zile si dupa procedura ajuta la reducerea potentiala a vanatailor. Arnica este un supliment alimentar pe baza de plante care a fost folosit de secole pentru a reduce sangerarea si inflamatia. Plaseaza patru pastile sub limba, de doua ori pe zi. Daca te invinetesti, poti lua in fiecare zi pana cand acestea au trecut. Bromelaina este utila in reducerea edemului dupa procedura si poate fi luata cu trei zile inainte de tratament si o saptamana dupa. Bromelaina este o enzima pe baza de ananas care ajuta la reducerea inflamatiei si a vanatailor.

#8 Protectie impotriva soarelui

Nu se recomanda expunerea la soare excesiv sau caldura pana cand edemul sau echimoza au disparut. Utilizarea corecta si frecventa a produselor de protectie solara este intotdeauna importanta. Crema pentru protectia solara ar trebui sa ofere protectie  (UVA si UVB) cu un factor de protectie solara de SPF 30 sau mai mult.

#9 Alege produsele de calitate

Oricare dintre fillerele disponibile pe piata la ora actuala prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje, alegerea unei substante în favoarea alteia, sprijinindu-se pe disponibilitatea pe piata romaneasca, remanenta la nivel tisular, evaluarea contraindicatiilor si a complicatiilor potentiale.

#10 programeaza-te in functie de planurile viitoare

O alta parte importanta in cazul tratamentului injectabil este momentul in care te programezi pentru tratament. Incearca sa te programezi cu cel putin doua saptamani inainte de un eveniment special la care trebuie sa participi.

Ce se intampla daca te invinetesti?

Daca te invinetesti, exista variante. Mai intai de toate, aplica continuu comprese reci pe zonele invinetite. Apoi, ia Arnica si Bromelaina conform indicatiilor. Un fond de ten cu nivel ridicat de acoperire te va ajuta sa ascunzi aceste echimoze temporare. Daca vanataia este in zona buzelor atunci rujul ar trebui sa isi faca datoria.

Pentru pacientii care nu au mai apelat la acest tip de proceduri, este indicata folosirea substantelor cu caracter temporar, cum sunt colagenul si acidul hialuronic, deoarece eventualele nemultumiri ale pacientului si reactiile adverse sunt, de asemenea, de scurta durata. Ulterior, în functie de evolutie, se poate face trecerea la fillerele cu remanenta mai mare.

Daca iti doresti si tu un tratament injectabil dar nu stii ce anume ti se potriveste, te poti programa la o consultatie personalizata la numarul de telefon 0745 066 525.

.