Dacă te interesează să îți pui implanturi mamare ai nevoie să cunoști aceste detalii

Primul implant cu silicon a fost realizat in SUA, anul 1961 iar de atunci inovatiile tehnologice au condus la schimbari majore in privinta materialelor folosite, in prezent, implanturile ajungand la a cincea generatie. 

Implanturile de ultima generatie au in componenta gelul siliconic medical coeziv, ceea ce inseamna ca, in cazul putin probabil al producerii unei rupturi, siliconul nu curge. Invelisul implantului este tot din silicon, de mai multe feluri, si anume, cu suprafata neteda sau texturata, cu repartitie uniforma sau asimetrica (implanturi rotunde sau anatomice), cu gel uniform sau cu sfere de silicon care ofera implantului greutati diferite.

Implanturile de ultima generatie permit obtinerea unei forme perfecte a sanului, cat mai stabil in timp si cu o rata de aparitie a complicatilor extrem de scazuta. O inovatie pe piata implanturilor mamare sunt implanturile B-Lite, de fabricatie germana, care integreaza microsfere minuscule in gelul siliconic, ceea ce face ca aceste implanturi sa fie cu 30% mai usoare decat implanturile clasice. Microsferele sunt utilizate de multi ani in medicina si cosmetica. Sunt biocompatibile, iar coeziunea lor cu gelul siliconic impiedica scurgerea continutului chiar si in situatia foarte putin probabila a ruperii implantului.

Gelul siliconic din implanturile B Lite este fabricat dupa o tehnologie NASA si ofera implantului aspect firesc si senzatie naturala la atingere. Sunt durabile si au un design perfect, astfel ca pot fi optiunea ideala pentru persoanele active, iubitoare de sport. Fie ca vorbim despre implanturi traditionale ori de implanturile B-Lite, in acest moment, toate tipurile de implanturi mamare folosite sunt considerate sigure din punct de vedere medical, tehnica chirurgicala in operatiile de augmentare fiind aceeasi.

Diferentele dintre implanturi, beneficiile si dezavantajele unui tip sau altul, nu sunt foarte clar diferentiate, alegerea unui anume tip de implant fiind un proces complex care implica nu doar experienta chirurgicala a medicului, ci si o consultatie minutioasa care sa includa si o discutie sincera despre asteptarile si obiectivele fiecarei paciente.

Silicoane anatomice sau rotunde?

Implanturile anatomice confera un aspect natural datorita formei de ”lacrima” sau picatura a acestora. Aceasta forma neregulata imita sanul natural care este intodeauna umplut si rotund in polul inferior si aplatizat in partea de sus. Implantul anatomic, indiferent daca este mic sau mare, umple natural decolteul si privitorul are senzatia de decolteu natural.

Implanturile anatomice au forma complexa, la iar la alegerea lor se au in vedere:

  • latimea (9cm -17 cm) si inaltimea (8 cm-16 cm)
  • proiectia (3,3 cm  – 7,1 cm) – distanta de la piept catre exterior
  • volumul (100 cc -775 cc).

Exista foarte multe tipuri de profile si proiectii, de la foarte scazute (3.3 cm), la foarte inalte (7.1 cm), adaptate pentru fiecare tip de conformatie anatomica. Lungimea si latimea implantului anatomic se vor stabili in functie de conformatia pacientei. Implanturile rotunde confera un aspect senzual datorita formei bombate a sanilor in polul superior.  Efectul vizual este unul pronuntat, sanii vor fi mariti uniform asemenea efectului de “push up”.

Cum se aleg implanturile mamare potrivite?

Nu exista o formula pentru alegerea marimii şi a formei implantului mamar, dar exista anumite limite oferite de caracteristicile anatomice ale fiecarei paciente in parte. Masuratorile pe care le realizez in cadrul consultatiei releva pentru fiecare pacienta in parte care este forma, marimea si tipul de implant mamar care i se potriveste cel mai bine pentru obtinerea celui mai frumos rezultat ca forma a sanului si cu cele mai putine riscuri. Pe langa proportiile fizice (greutate, inaltime, latimea toracelui), calitatea tesutului de sustinere a implanturilor este un aspect care prezinta importanta pentru alegerea marimii implantului.

Implanturile intind tesutul cutanat, avand efect si asupra tesuturilor subcutante. Daca suntem in prezenta unui tesut cutanat de slaba calitate, trebuie luata in considerare o reducere a greutatii implantului, pentru a scadea forta gravitationala asupra sanului, care in timp produce schimbari cronice in structura acestor tesuturi.

De asemenea este foarte importanta comunicarea cu chirurgul estetician. Personal doresc sa aflu cat mai multe despre pacientele mele, de la problemele de sanatate pana la motivul/motivele pentru care doresc sa isi puna silicoane si rezultatul pe care il asteapa. Pentru a putea aprecia cum va arata si cum se va simti viitorul san, pun la dispozitia pacientelor sizere speciale (proteze silicon) pe care le veti purta in sutien.

Trebuie sa stiti ca datorită tehnologiei avansate, in cadrul Rapoartele Societatii Americane de Chirurgie Plastica se indica faptul ca majoritatea protezelor mamare folosite in medicina estetica astazi pot fi mentinuta o viata intreagă. Exceptiile de la aceasta regula sunt determinate de o serie de situatii medicale, prezente insa in proportie extrem de mica, cum ar fi complicatii survenite (contractura capsulara, ruptura sau fisurarea invelisului implantului), lasarea sanilor ca urmare a procesului de imbatranire ori fluctuatii majore de greutate. “În cazul în care implanturile nu te deranjează, atunci nu le deranja nici tu.”

Se recomanda monitorizarea periodica a sanilor augmentati cu implanturi.

Fiecare implant siliconic vine cu date de identificare ale producatorului, lotul din care provine, data fabricatiei. Astfel, dupa operatie, pacienta primeste un fel de pasaport pe care scrie tipul de implant folosit, volumul, seria și data fabricarii. Acesta este un instrument de identificare folosit in cazul unor situatii neplacute precum deteriorarea implantului in termenul sau de garantie.

Daca iti doresti o augmentare mamara, te astept la un consult personalizat, pentru a stabili impreuna ce tip de implant ti se potriveste. Pentru programari poti suna direct la numarul 0745 066 525 sau scrie-mi pe canalul de chat pe site-ul www.doctorardelean.ro