Project Description

Un contur provocator pentru sanii tai

Dr Filip Ardelean va ofera interventii de chirurgie estetica a sanilor adaptate nevoilor si dorintelor dumneavoastra. Daca va doriti sani mai mari, sani ridicati, sani simetrici sau o combinatie de proceduri, medicul estetician va ajuta sa obtineti aspectul dorit, punand accent pe conceptul de naturalete si armonie a proportiilor estetice corporale.

Programează-te la o consultație!

 

Operatia de augmentare mamara mareste sau reconstruieste marimea sanului folosind implanturi cu gel de silicon, implanturi cu solutie salina sau, in unele cazuri, transfer de grasime. Fiind una dintre operatiile cele mai des intalnite si efectuate in mod frecvent, augmentarea mamara are in spate un drum lung si plin de succese in randul femeilor care isi doresc sporirea, redobandirea sau restabilirea increderii in aspectul lor…

Mai multe detalii
Scopul chirurgiei de reductie mamara este de a reduce dimensiunea sanilor si de a-i remodela astfel incat acestia sa fie proportionali cu restul corpului si sa nu mai fie o sursa de disconfort fizic. Aceasta procedura adesea solicitata si previzibila are un dublu beneficiu, de a-ti imbunatati aspectul in timp ce iti usurezi sarcina fizica si emotionala a sanilor prea mari….

Mai multe detalii
Liftingul de sani sau mastopexia este o procedura care repozitioneaza tesutul mamar cazut (ptozat), prin eliminarea excesul de piele. Mastopexia are ca efect ridicarea sanilor, restabilind conturul, fermitatea, conferind sanilor un aspect estetic placut.

In cadrul acestei interventii se practica ridicarea pozitiei complexului areolo-mamelonar, cu reducerea dimensiunii areolei mamare (zona pigmentata perimamelonara) daca este cazul. Mastopexia se asociaza cu augmentarea mamara cu implante in cazul in care pacienta are sanii foarte mici, glanda mamara atrofiata dupa sarcina, alaptare, ori scadere in greutate.

Operatia de ridicare a sanilor presupune cicatrici permanente, mai mult sau mai putin vizibile in functie de tehnica practicata. Interventia dureaza in jur de 2-3 ore, in functie de complexitatea acesteia si de asocierea cu alte proceduri. In cazul pacientelor care prezinta o ptoza mamara minora acestea pot beneficia de ridicarea sanului printr-un implant mamar anatomic cu proiectie mare, plasat prin tehnica multiplan (partial subglandular si partial submuscular).

In cazul pacientelor care nu doresc o crestere a volumului sanului cazut se recomanda mastopexia periareolara care presupune o cicatrice situata pe zona de diferenta de culoare dintre areola si pielea din jur, fiind astfel foarte bine camuflata. Tehnica cel mai des utilizata pentru cazurile cu ptoza mamara moderat-severa, cu rezultate stabile in timp este mastopexia circumverticala care se soldeaza cu o cicatrice periareolara si una verticala, de la areola pana in santul submamar.

Ptozele mamare foarte severe, in care excesul de piele este foarte mare necesita mastopexie in „T inversat”,  care implica si o cicatrice suplimentara in santul submamar. Dupa interventia chirurgicala inciziile vor fi pansate cu benzi speciale si se va aplica o bustiera postoperatorie pentru a diminua edemul, a sustine sanul si pentru ajutarea procesului de vindecare. Discomfortul sau durerea sunt comune oricarei interventii chirurgicale dar vor fi combatute medicamentos de personalul specializat care va supravegheaza pe tot parcursul internarii.

Mai multe detalii despre pregatirea pentru interventie, procedura chirurgicala si recomandarile postoperatorii veti primi in cadrul consultatiei de specialitate.

Ginecomastia este dezvoltarea in exces a sanilor la barbati. Din cauza excesului de estrogen (hormon feminin) sau a nivelului scazut de testosteron (hormon masculin), tesutul glandular mamar se poate tumefia si forma un mugure mamar.

Ginecomastia poate aparea la copii, adolescenti si varstnici. Aceasta poate fi  de natura genetica, dar poate aparea si in urma utilizarii anumitor medicamente sau a altor cauze nespecificate. Micsorarea sanului la barbati prin lipoaspiratie si/ sau excizie chirurgicala sunt cele mai eficiente tratamente. Aceaste interventii chirugicale indeparteaza excesul de grasime si tesut glandular pentru a restabili un contur masculin mai plat si mai ferm.

Mai multe detalii despre pregatirea pentru interventie, procedura chirurgicala si recomandarile postoperatorii veti primi in cadrul consultatiei de specialitate.

Priviti in oglinda, majoritatea sanilor sunt asimetrici, unul dintre ei fiind usor mai mare. Chiar daca de cele mai multe ori este vorba de o cauza benigna, totusi, este bine de stiut ca asimetria sanilor atat la barbati, cat si la femei este un semn de avertizare asupra cancerului mamar. Diferenta dintre marimea si forma celor doi sani devine evidenta la pubertate, cand sanii incep sa se dezvolte sau in timpul sarcinii, cand sanii se pregatesc pentru alaptare.

In cazuri exceptionale, asimetria mamara poate indica un defect congenital, numit sindromul Poland, caracterizat prin slaba dezvoltare a unuia dintre muschii pectorali. In general, aceste sindrom nu conduce la declansarea unor afectiuni grave, insa sunt cazuri in care pacientii cu sindrom Poland sufera si de boli renale sau digestive.

Daca pacienta observa ca unul din sani este cu o marime de cupa mai mare decat celalalt, exista multiple modalitaţi prin care se pot corecta sanii asimetrici. Unele paciente doresc o marire a sanului mai mic, in vreme ce altele vor o micşorarea a celui cu o dimensiune mai mare.

Augmentarea mamara, reducerea in dimensiuni a sanilor şi mastopexia sunt doar cateva dintre procedurile posibile, putandu-se opta totodata şi pentru reducerea in dimensiuni concomitent cu corectarea formei areolei mamara.

Recuperarea post operatorie in cazul intervenţiilor de corectare a asimetriei sanilor depinde de procedura implicata – augmentare, reducţie sau lifting.

Mai multe detalii despre pregatirea pentru interventie, procedura chirurgicala si recomandarile postoperatorii veti primi in cadrul consultatiei de specialitate.